Прес-реліз по Всеукраїнському фестивалю-конкурсу «DANCE-VOCAL-клас»

В гостях у місті Лева

Нещодавно – 20 травня цього року — вже багатьом знайомий своїм розмаїттям фестивалів для дітей і юнацтва в Україні «Співограй»  (громадська організація) з її невтомним директором і організатором Станіславою Котелянською та командою однодумців і ентузіастів вперше з ІІІ Всеукраінським  фестивалем «DANCE VOKAL- клас» побувала у старовинному Львові.  Це місто є феноменом, повним загадок, починаючи від того, хто: Данило Романович чи його син Лев були його засновниками? Де: на місці нинішнього Львову чи, як пише на початку минулого століття на підставі літописної згадки тодішній львівський історик Ісидор Шараневич, неподалік від сучасних сіл Винники і Лисиничі? І коли: 1240-го, 1245-го чи все ж таки 1256 року?

Це місто направду вражає: своєю культурою, старовиною, памятками архітектури, неповторністю звичаїв і традицій. І, як виявляється, не відразу відкриває свої таємниці. Факти з історії Львову фактично не піддаються критиці, оскільки здавна осіли як в шкільних підручниках, так і в свідомості львів’ян. Проте – які вони насправді?

Та не лише цим інтригує Львів. Є у ньому (окрім історії)  й утаємничені таланти, які приїхав розсекретити «Співограй». Пам’ятаєте його девіз? «Шанс – це тільки «Співограй»! Йди! Співай! Перемагай І не лише співай, а й танцюй, грай, декламуй!..

Відвідини Львову були нетривалими, але дуже насиченими і цікавими. Фестиваль у Центрі творчості для дітей та юнацтва Галичини зібрав талановиті колективи і солістів не лише з числа львів’ян, а й з Івано-Франківська, Києва, Харкова, Кривого Рогу, Тернопільської, Дніпропетровської, Волинської областей…

Компетентне журі плідно попрацювало: воно встигло оцінити можливості і перспективи учасників фестивалю та ще й провести брифінг стосовно їх виступів. А їм було що сказати. Адже досвід і майстерність членів журі, до складу якого увійшли провідні діячі культури краіни, говорить сам за себе. Це Оксана Лань (Львів, Україна) – доцент кафедри режисури і хореографії факультету культури і мистецтв ЛНУ імені Івана Франка, член Національної спілки хореографів, Заслужений діяч естрадного мистецтва України, керівник народного колективу Модерн-балет «Акверіас»; Олена Москва (Львів, Україна) — старший викладач кафедри джазу і популярної музики Львівської національної музичної академії  імені Лисенка, лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів в номінації «Джазовий і естрадний спів», член Національної всеукраінської музичної спілки: Ірина Шабан (Івано-Франківськ, Україна) – Заслужена артистка естрадного мистецтва Украни, співачка, що працює у стилі RnB та поп-музики, копозитор, викладач вокалу, керівник вокальної школи «Crystal Voice»;  Валентина Вартовник (Львів, Україна) – доцент кафедри хореографії та мистецтвознавства Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Заслужений працівник культури України, засновник, керівник та головний балетмейстер школи народного танцю та Народного художнього колективу – ансамблю танцю «Серпанок», член Національної спілки хореографів України, голова методичного об’єднання хореографів закладів освіти Львівської області.

Іх слушні поради новим талантам, які підростають і які роблять лише перші кроки на професійній сцені, були для багатьох важливими і навіть потрібними.

Особливо яскраво цього разу на аматорському небосхилі засяяли зірочки – володарі Гран-прі фестивалю серед вокалістів – львів’яни Ксенія Царенко та Мирослав-Петро Палько, а серед хореографів – студія спортивного танцю «Магма» із Сєвєродонецька. Вони, а також всі учасники фестивалю, вже традиційно, отримали дипломи і спеціальні відзнаки.

Сподіваємося, що наші перші відвідини старовинного Львова стануть з часом доброю традицією дружніх стосунків і взаємного збагачення, а також поступового розкриття таємниць цього загадкового міста як через засоби мистецтва, так і завдяки особистому спілкуванню.

Официальный сайт Международного Фестиваля-конкурса «Покори Сцену»